ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ

Μερικά βασικά χαρακτηριστικά για την καλλιέργεια του φυτού της αλόης:

- Η αλόη μπορεί να φυτρώσει και να αναπτυχθεί σε πολλούς τύπους εδαφών αλλά η ιδανικότερη σύσταση είναι το αμμώδες ελαφρό έδαφος.
- Το καλύτερο είδος εδάφους για την καλλιέργεια της αλόης να είναι ελαφρώς αλκαλικό pH ( pH 7- 7,6).
- Η ιδανική θερμοκρασία για την ανάπτυξη του φυτού είναι 20 – 25 °C.
- Η αλόη είναι είδος φυτού με σύστημα ριζών που δεν προχωρά σε μεγάλο βάθος.
- Δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία του εδάφους.
- Το φυτό δεν χρειάζεται ψεκασμούς διότι δεν προσβάλλεται από ασθένειες.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Φύτευση

Η φύτευση πραγματοποιείται Μάρτιο μέχρι Οκτώβριο, με παραφυάδες μήκους 20 έως 25 εκατοστών

Πότισμα

Η αλόη, όπως όλα τα παχύφυτα, μπορεί να αντέξει μεγάλες περιόδους ξηρασίας, ωστόσο η υπερβολική ξηρασία έχει τελικά αρνητική επίδραση στην ανάπτυξή της. Το καλύτερο είναι να ποτίζεται το φυτό με μικρές ποσότητες νερού (0,500 lt/ φυτό), αλλά συχνά.

Φροντίδα

1. Καθαρισμός των ζιζανίων με τα χέρια.
2. Κορφολόγημα που έχει σκοπό την εξάλειψη της ανθοφορίας.
3. Φύτεμα σε εδάφη με καλή αποστράγγιση και σε περιοχές που η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 0 °C.
4. Λίπανση με βιολογικά λιπάσματα μικρής περιεκτικότητας σε άζωτο (ξηρή κοπριά ζώων, ή κομπόστ).

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Η περισυλλογή των φύλλων της αλόης είναι πολύ απλή, γίνεται με τα χέρια. Τα φύλλα του φυτού είναι έτοιμα για επεξεργασία όταν ζυγίζουν 500 με 800 γρ , έχουν μήκος περίπου 60 έως 90 εκ. και 10 εκ. πλάτος στη βάση και όταν το πάχος τους είναι 2,5 έως 3,75 εκ. Η κοπή γίνεται με μαχαίρι ή ψαλίδι κοπής από τεφλόν , μελαμίνη ή πορσελάνη, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα οξείδωσης στο τζέλ.

Σκοπός της εταιρείας Aloe Vera - Hellas είναι το εργοστάσιο επεξεργασίας των φύλλων της αλόης. Όσο αφορά την καλλιέργεια η εταιρεία παρέχει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία στους παραγωγούς της, προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες ώστε να καλλιεργήσουν το φυτό όσο το δυνατό καλύτερα και να έχουν την μέγιστη δυνατή απόδοση.

Η αλόη στην καλλιέργεια της είναι πολύ εύκολη ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη, και είναι φυτό πολλών χρόνων παραγωγής. Δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα καθώς δεν υπάρχουν σοβαρές ασθένειες που να την επηρεάζουν. Ένας σημαντικός εχθρός για την αλόη είναι τα σαλιγκάρια, τα όποια αντιμετωπίζονται πολύ εύκολα και με βιολογικούς τρόπους.

Όλες οι καλλιέργειες των παραγωγών μας είναι βιολογικής παραγωγής. Η βιολογική καλλιέργεια είναι απαραίτητη για την προώθηση του ζελέ σε φαρμακευτικές - καλλυντικές εταιρίες.

ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΛΟΗΣ

- Ο παγετός
- Το σαλιγκάρι
- Το πολύ νερό
- Διάφορες μυκητιάσεις και βακτηριώσεις

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η παραγωγή της αλόης χρειάζεται 2,5 με 3 περίπου χρόνια και δεν είναι τίποτε άλλο, από την συγκομιδή των φύλλων όταν αυτά είναι έτοιμα!

Σ΄ ένα αγροτεμάχιο 1000 τμ μπορούν να φυτευτούν περίπου 2000 φυτά ανάλογα με τις διαστάσεις, και μπορεί να σας αποφέρει από 7000 έως 13.000 ευρώ το χρόνο.