Η Αλόη η γνήσια (Aloe vera) είναι ένα φυτό, (ανήκει στην κατηγορία των κρίνων) που φτάνει γύρω στα 60 έως 100 εκ. Οι θεραπευτικές ιδιότητες της Αλόης Βέρα είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Το παλαιότερο γραπτό έγγραφο στο οποίο αναφέρεται το φυτό είναι από την εποχή του πολιτισμού των Σουμερίων (γύρω στα 2100 π.χ.). Σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς, η Αλόη ήταν υποχρεωτικό μέρος από τις καθημερινές τελετουργίες ομορφιάς των συζύγων των Φαραώ της Αιγύπτου.

Μπορεί να ακούγεται στερεότυπο αλλά η μόνη λέξη που περιγράφει την Αλόης Βέρα ακριβώς, είναι «μοναδική». Το τζέλ που περιέχεται στα φύλλα του φυτού που χρησιμοποιείται για θεραπεία και για καλλυντικούς σκοπούς είναι αληθινό θαύμα της φύσης. Περιέχει ένζυμα, 20 αμινοξέα (συμπεριλαμβανομένων των εφτά από τα οκτώ «αναντικατάστατα»), μέταλλα, ψευδάργυρο, σαπωνίνες, βιταμίνη Α, Γ, E, και όλη την ομάδα βιταμινών Β κ.α.

Χάρη στην πολύτιμη σύστασή της η Αλόης Βέρα φροντίζει ενεργά την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και την αποκατάσταση κατεστραμμένου δέρματος, έχει ισχυρή αναλγητική δράση και μεγάλη αποτελεσματικότητα κατά των μικροβίων, των βακτηρίων, των μυκήτων. Αποτρέπει τις φλεγμονές και αντιμετωπίζει επιτυχώς αυτές που έχουν ήδη εμφανιστεί. Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό κατά της ακμής.